martes, 8 de febrero de 2011

EL MILLOR PRETENDENT DEL MÓN

Autor: Joles Sennell.
Breu informació sobre l’autor:  Va néixer a Vic (Osona) l'any 1945. A la Seu d'Urgell (Alt Urgell), hi va viure la infància i l'adolescència. Se sent bipàtrida: vigatà per origen i tradició familiar, i urgellenc per adopció i devoció. Actualment viu a Barcelona. Va començar a estudiar la carrera de Periodisme a Madrid, però la va deixar per la de Filosofia i Lletres (filologia) de la qual és llicenciat per la Universitat de Barcelona. Durant molts anys ha treballant en editorials. Amb el pseudònim de Joles Sennell escriu literatura per a nois i noies. Va ser un dels inventors primigenis de l'Ofèlia Dracs. Ha escrit, entre llibres de contes, novel·les, àlbums infantils i teatre, un bon grapat d'obres, per algunes de les quals li han estat concedits alguns premis.

Il·lustrador: Pau Estrada
Breu informació sobre l’il·lustrador: Va néixer a Barcelona l’any 1961. És il·lustrador, professor d’angles i realitzador de vídeos documentals. Va estudiar Filologia anglesa a la Universitat de Barcelona, i art a la Universitat de Rhode Island School of Desingn AMB. Cal dir que ha il·lustrar nombrosos llibres infantils a Espanya i als Estats Units.
Editorial: La Galera, S.A. Editorial
Llengua : Català
Tipus de llibre: llibre d’imaginació

Resum del conte:És una narració popular de la Xina que tracta sobre una rateta molt i molt bonica que els seus pares un dia van decidir casar-la amb el millor pretendent del món, el quan van anar a buscar-lo per arreu, fins que finalment van trobar l’escollit, i aquest resultà ser el que menys s’esperaven.

Recomano aquest conte, ja que el missatge és molt enriquidor. Mitjançat aquesta història, podem ensenyar i fer veure als infants que en els petits detalls i les coses insignificants (que no ens hi fixem), son a la llarga les que marquen la diferència. I molts cops pensem que el millor està lluny, fora del nostre entorn proper, i desprès ens adonem que no és així.

1 comentario:

  1. És un conte força bonic, sobretot pel missatge que porta darrere. És cert, al final, els detalls son la part més important de les coses. En tot. Seguiré opinant contes. :)

    ResponderEliminar