lunes, 28 de febrero de 2011

FREDERICK

Autor i il·lustrador:Leo Lionni
Breu informació sobre l'autor i l'il·lustrador:Va néixer a Amsterdam l’any 1910, i va mori a la Toscana l’any 1999.Va ser un rellevant dissenyador gràfic, pintor i il·lustrador i creador de llibres infantils.
Desde finals dels anys 50 va publicar diferents llibres infantils de tècnica senzilla, com taques de colors o collages d’aspecte simple. Algunes de les seves publicacions: Pequeño Azul y Pequeño Amarillo, quan parla de la seva primera tècnica, una història que sense paraules narra un conflicte racista, Frederick, Nadarín y El sueño de Matías, petits ratolins que volien ser pintors.
El 1988 va publicar la seva autobiografia Beetween Worlds (entre mons), que no ha estat traduïda a l’espanyol.

Editorial: Kalandraka
Traducció al Català: Eulàlia Planas
Llengua: Català
Tipus de llibre: llibre d’imaginació
Edat recomanada: 3 a 6 anys

Resum del conte: Frederick és un ratolí poeta, mentre tota la família de ratolins arreplega menjar per a l'hivern, ell arreplega paraules, colors, sensacions. Aquest conte ens pot recordar la faula “La cigala i la formiga” perquè tots els ratolins treballen excepte un, però no és així, ja que també treballa però d’una altra manera.
Per acabar cal dir que el final es sorprenent perquè no te l’esperes, ja que Frederick és el que ajuda a la seva família a veure les coses d’una altra forma.

Recomano aquest conte, ja que és molt útil per treballar amb els nens les diferències, no tots som iguals. La diferència és el que ens enriqueix. Aquest conte ens ajuda a veure que hem de ser nosaltres mateixos, no sempre el que fa la majoria és el millor, cal que tinguem criteri per saber el que volem.

He trobat un vídeo del youtube que narra el conte del “Frederick” amb anglès:

No hay comentarios:

Publicar un comentario