lunes, 14 de febrero de 2011

LA SORPRENENT I VERITABLE HISTÒRIA D’UN RATOLÍ ANOMENAT PÉREZ

Autora: Ana Cristina Herreros
Breu informació sobre l’autora: Va néixer a Lleó l’any 1965,és filòloga i especialista en literatura tradicional, és autora d’una antologia de romances i de diversos articles sobre animació a la lectura i tècniques narratives. Compagina el seu treball com editora, amb el seu ofici de narradora (amb el nom de Ana Griott) a les biblioteques, teatres, cafès, presons, escoles i parcs públics des de l’any 1992.

Il·lustradora: Violeta Lópiz
Breu informació sobre l’il·lustradora: Va néixer a Ibiza, ha il·lustrat diversos llibres per a nens i nenes com Siete Días 7 Cuentos” de Daniel Nesquens, La Bruja Yuga y otros cuentos” de A.N. Afanasiev i de més recents com el conte us he mostrat “La sorptrentn i veritable història d’un ratolí anomenat Pérez”.

Editorial:  Siruela
Llengua : Català
Edat recomanada: A partir dels 5 anys
Tipus de llibre: llibre d’imaginació

Resum del conte:Aquest conte ens parla del “Ratolí Pérez”, es molt bonic ja que l’autora, Ana Cristina Herreros explica una història explicant als nens tot de detalls sobre aquest ratolí màgic que arriba a les cases quan als infants els cau una dent.
Com un llibre de coneixements, dona resposta a moltes preguntes que se’ls acudeixen als infants, també explica el seu origen, l’evolució i les diferents manifestacions en diferents cultures d’aquest personatge.
Recomano aquest conte,  ja que el considero molt interessant per endinsar als infants quan els cauen les dents, dins el món màgic d’aquest personatge. A més dona respostes a moltes preguntes que els nens i nenes es plantegen. I el que considero molt interessant d’aquest conte es l’explicació que dóna del regal que deixa sota el coixí.
Deixo un enllaç d’una web que diferents autors ens parlen de la seva obra, i  
Ana Cristina Herreros ens parla del conte “La sorprenent i veritable història d’un ratolí anomenat Pérez”. 
 
I un altre enllaç d'una pàgina web on es poden observar imatges d'il·lustracions d'aquest conte, fetes com ja he dit per Violeta Lópiz:

No hay comentarios:

Publicar un comentario